om denne oppskriften
En deilig oppskrift på andebryst. Honningen og den ristede squashen gir retten en sødme som passer perfekt til høytiden.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Økologisk appelsinolje
10 cl søt eple- og kardemommeeddik
Økologisk Pesto Giallo
Peppermix
På markedet
2 andebryst
4 sjalottløk
1 appelsin
1 ss honning
1 ts malt allehånde
1 gresskar, skåret i skiver med skallet på
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C.
Legg gresskarskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over 2 ss oliven- og appelsinolje. Krydre med salt og fire krydder og stek i 30 minutter.
Pensle skivene med 2 ss Pesto Giallo 10 minutter før steketidens slutt og sett dem i ovnen igjen.
Skjær i skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med skinnsiden ned i 5-6 minutter, snu dem og pensle dem med resten av pestoen. Stek i ytterligere 5 minutter. Ta ut andebrystene og pakk dem inn i aluminiumsfolie.
Bytt ut matfettet med 2 ss oliven- og appelsinolje. Hakk sjalottløken og stek den i den varme pannen på middels varme. Når sjalottløken er gjennomsiktig, hell i honningen og eddiken, tilsett appelsinjuicen og kok opp i 2 minutter.
Skjær andebrystene i skiver og hell sausen over. Server sammen med gresskaret.