Andebryst med appelsin og honning og stekt squash

Andebryst med appelsin og honning og stekt squash
55 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En deilig oppskrift på andebryst. Honningen og den ristede squashen gir retten en sødme som passer perfekt til høytiden. 

ingredienser

Hos Oliviers&Co 

Økologisk appelsinolje 

10 cl søt eple- og kardemommeeddik 

Økologisk Pesto Giallo 

Peppermix 

På markedet 

2 andebryst 

4 sjalottløk 

1 appelsin 

1 ss honning 

1 ts malt allehånde 

1 gresskar, skåret i skiver med skallet på 

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 °C. 

Legg gresskarskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over 2 ss oliven- og appelsinolje. Krydre med salt og fire krydder og stek i 30 minutter. 

Pensle skivene med 2 ss Pesto Giallo 10 minutter før steketidens slutt og sett dem i ovnen igjen. 

Skjær i skinnet på andebrystene og krydre med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med skinnsiden ned i 5-6 minutter, snu dem og pensle dem med resten av pestoen. Stek i ytterligere 5 minutter. Ta ut andebrystene og pakk dem inn i aluminiumsfolie. 

Bytt ut matfettet med 2 ss oliven- og appelsinolje. Hakk sjalottløken og stek den i den varme pannen på middels varme. Når sjalottløken er gjennomsiktig, hell i honningen og eddiken, tilsett appelsinjuicen og kok opp i 2 minutter. 

Skjær andebrystene i skiver og hell sausen over. Server sammen med gresskaret.